Reklama
  • Czwartek, 24 października 2013 (11:00)

    Idealnie nadaje się dla dzieci do szkoły na drugie śniadanie. Zawsze wszystkich zachwyca smakiem.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 października 2013 (11:00)

    Składa się z wielu składników, dlatego ma bardzo bogaty smak. Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 października 2013 (11:00)

    Jest bardzo miękki, co odróżnia go od innych chlebków. Plusem jest też to, że ciasta nie trzeba długo wyrabiać.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 października 2013 (11:00)

    W tym roku obrodziły mi cukinie. By wykorzystać ich nadmiar, upiekłam pyszny i pachnący chlebek, który ma chrupiąca skórkę. Dodatkowo dodałam do niego słonecznik i siemię lniane – po pokrojeniu jest bardziej apetyczny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 października 2013 (10:00)

    Składniki: 6 szklanek mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki cukru, 10 dag drożdży, 250 ml mleka, łyżka soli, 3/4 szklanki oleju, ziarna słonecznika, sezam, mleko.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 30 sierpnia 2013 (10:00)

    Składniki: 4 szklanki mąki chlebowej • łyżeczka cukru • 1 i 1/2 łyżki drożdży instant lub 20 g świeżych • 1/3 szklanki oliwy • szklanka ciepłej wody • kilka gałązek rozmarynu • sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 30 sierpnia 2013 (10:00)

    Składniki: 400 g mąki chlebowej • łyżeczka soli • łyżeczka cukru • 15 g świeżych drożdży lub 3/4 łyżeczki suchych drożdży instant • szklanka wody • otręby lub mąka do obsypania chleba

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 30 sierpnia 2013 (10:00)

    Składniki: szklanka mleka • 2 i 1/2 szklanki mąki • 1/3 szklanki cukru • szczypta soli • 1/3 opakowania świeżych drożdży (20 g) • 100 g miękkiego masła • 2 jajka • opakowanie cukru waniliowego • łyżka maku • żółtko

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 30 sierpnia 2013 (10:00)

    Składniki: szklanka suszonych daktyli • szklanka brązowego cukru (np. kryształ Diamant) • 60 g masła • 2 szklanki pełnoziarnistej mąki • łyżeczka proszku do pieczenia • 1/2 szklanki posiekanych orzechów • jajko • sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 30 sierpnia 2013 (10:00)

    Składniki: 2 szklanki mąki chlebowej • 1/2 łyżeczki soli • łyżeczka proszku do pieczenia • 30 g masła • 3/4 szklanki startego żółtego sera (parmezan, cheddar) • pęczek szczypiorku • 3/4 szklanki mleka • pieprz • łyżka mielonej gorczycy

    Czytaj więcej Komentarzy:0