Reklama
  • Środa, 8 lipca 2015 (13:05)

    Składniki na 7 porcji: 1,5 łyżeczki suszonych drożdży, 250 g mąki pszennej, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka mleka w proszku, 2 jajka, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżki posiekanego rozmarynu, 100 g rodzynek

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lipca 2015 (13:00)

    Czerstwe pieczywo może się przydać, i to bardzo – sprawdzi się w sałatce lub koreczkach, z paru kromek przyrządzisz pyszną zapiekankę lub grzanki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 4 czerwca 2015 (08:05)

    Składniki na 4-6 porcji: 1 ciabatta, 1 duży pomidor,1/2 kostki masła, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka koperku, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 21 maja 2015 (08:05)

    Składniki: 2 szklanki letniej wody, 10 g drożdży, 3 i 1/4 szklanki mąki pszennej (typ 750), 1 i 1/2 łyżeczki soli, 1 i 1/2 łyżki oliwy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 21 maja 2015 (08:05)

    Składniki Zakwas: 120 g startera zakwasu, 4 i 1/4 szkl. mąki żytniej raz. (typ 2000), 2 szklanki letniej wody Ciasto właściwe: 900 g zakwasu, 2 i 1/2 szkl. mąki żytniej raz. (typ 2000), 1 i 3/4 szkl. mąki żytniej chlebowej (typ 720), 500 ml letniej wody, 2 łyżeczki soli

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 21 maja 2015 (08:05)

    Składniki Zaczyn: 10 g drożdży, 1/2 szklanki letniej wody, 3/4 szklanki mąki pszennej (typ 750) Ciasto właściwe: szklanka letniej wody, 2 i 3/4 szklanki otrębów pszennych, 2 i 3/4 szklanki mąki pszennej (typ 750), łyżeczka soli, płatki owsiane do posypania

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 21 maja 2015 (08:05)

    Zacznij wieczorem i codziennie o tej samej porze dokarmiaj zakwas. 1. dzień: W słoiku wymieszaj 3/4 szklanki mąki żytniej typ 2000 i 1/2 szklanki letniej przegotowanej wody. Przykryj słoik folią i zrób w niej kilka dziurek. Odstaw w nieprzewiewne miejsce. 2. dzień: Dodaj 3/4 szklanki tej samej mąki i 1/2 szklanki wody. Wymieszaj. 3. dzień: Dodaj 3/4 szklanki mąki i 1/3 szklanki wody. Wymieszaj i odstaw w chłodniejsze miejsce. 4. dzień: Dodaj 3/4 szklanki mąki i 1/3 szklanki wody, wymi

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 27 kwietnia 2015 (13:00)

    Składniki na 8 porcji: ✓ cukinia (ok. 350 g) ✓ cebula ✓ szklanka mąki pszennej ✓ łyżeczka proszku do pieczenia ✓ 5 jajek ✓ 120 g twardego żółtego sera ✓1/4 szklanki oleju ✓pomidor ✓sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 10 kwietnia 2015 (10:05)

    Składniki na 6 porcji: 25 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka soli, 18 dag gęstego jogurtu naturalnego, 3 ząbki czosnku, 1 żółtko, sól, pieprz, 125 ml oleju, 2 gałązki kolendry, 1 łyżka masła, pół łyżeczki kminku

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 10 kwietnia 2015 (10:05)

    Składniki na 24 porcje: 35 dag mąki, 7,5 dag suchego mielonego maku, 12,5 dag mielonych orzechów laskowych, 1 mała torebka proszku do pieczenia, 3 banany 17,5 dag masła, 25 dag cukru, 1 cukier wanilinowy, szczypta soli, 3 jajka, 2,5 dag kwaśnej, gęstej śmietany, 20 dag masy marcepanowej, 5 dag + 1 łyżka cukru pudru, żółty barwnik spożywczy, pół łyżeczki kakao, tłuszcz i mąka do foremki

    Czytaj więcej Komentarzy:0