Reklama
  • Piątek, 10 kwietnia 2015 (10:05)

    Składniki na 2 bochenki: 60 dag mąki pszennej razowej, 1 łyżeczka cukru, 4 dag świeżych drożdży, 25 dag kiszonej kapusty, 5 dag wędzonego boczku pokrojonego w kostkę, sól, 1 łyżka kminku, 2 opakowania sera camembert (po 12,5 dag), 10 dag tłustego twarogu, 5 dag miękkiego masła, 1 średnia cebula, pieprz kajeński, pół pęczka szczypiorku

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 kwietnia 2015 (13:00)

    Zakwas: • 1 łyżka zakwasu • 100 g mąki pszennej typ 650 • 150 g wody • Ciasto: • 300 g puree z dyni • 150 g wody • 500 g mąki pszennej typ 650 • łyżeczka soli • 50 g pestek z dyni.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 kwietnia 2015 (13:00)

    25 g świeżych drożdży • 500 ml ciepłej wody • 500 g mąki orkiszowej typ 2000 • 10 łyżek siemienia i pestek słonecznika • 10 łyżek orzeszków ziemnych • łyżeczka cukru i soli

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 kwietnia 2015 (13:00)

    Zakwas: 5 łyżek mąki żytniej razowej typ 2000 • 5 łyżek przegotowanej wody Ciasto: 42 dag mąki żytniej • 10 dag mąki pszennej • 450 ml wody • łyżeczka soli

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 kwietnia 2015 (13:00)

    Zaczyn: 15 g świeżych drożdży • 17,5 dag mąki pszennej typ 550 • 200 ml wody. Ciasto: 35 dag mąki pszennej typ 550 • 10 g świeżych drożdży • 200 ml wody • 2 łyżki mleka • 2 łyżki oliwy • sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 kwietnia 2015 (13:00)

    Składniki na bochenek: 30 dag mąki pszennej typ 550 • 10 dag mąki żytniej typ 720 • 7 g suchych lub 20 g świeżych drożdży • 1,5 łyżeczki soli • 250 ml ciepłej wody • łyżka miodu • łyżka oleju.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 kwietnia 2015 (11:05)

    Składniki na 12 porcji: 32 dag mąki pszennej, 1 op. suszonych drożdży, 7 dag rodzynek, 4 łyżki ziarenek sezamu, 3 łyżki miodu, 50 ml oleju słonecznikowego, 1 jajko, szczypta soli, tłuszcz i bułka tarta do formy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 kwietnia 2015 (11:05)

    Składniki na 20 porcji: 3 dag drożdży, 200 ml mleka, 12 dag cukru kryształu, 5 dag rodzynek, 10 dag migdałów w płatkach, 12 dag masła, 50 dag mąki, 3 żółtka, jajko, 1 opakowanie cukru waniliowego, cukier puder

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 kwietnia 2015 (11:05)

    Składniki na 24 porcje: 250 ml mleka, 2 dag drożdży, 7 łyżek cukru, 55 dag mąki, 1 łyżka szafranu, 8 dag masła, 15 dag słodkiego twarożku, 2 żółtka, garść rodzynek, tłuszcz do blachy, sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 marca 2015 (13:05)

    Składniki: 1 kg mąki z pełnego przemiału, 10 dag drożdży, 2 łyżeczki cukru, 3 łyżeczki soli, po 1/3 szklanki płatków owsianych i otrąb pszennych, po garści ziaren słonecznika, dyni, siemienia lnianego, suszonych śliwek, orzechów włoskich

    Czytaj więcej Komentarzy:0