Reklama
  • Poniedziałek, 9 lutego 2015 (15:05)

    Chleb z ziołami

Składniki: 2 szklanki mąki pszennej, 4 dag drożdży, po łyżeczce cukru i soli, 2 łyżki oliwy lub oleju. Ponadto: bazylia, zioła prowansalskie, 10 dag żółtego startego sera, papryka słodka i ostra.

1. Rozetrzyj drożdże z cukrem, mąką, odrobiną wody. Kiedy wyrosną, dodaj resztę składników. Wyrób ciasto, odstaw, by wyrosło.

2. Podziel ciasto na dwie części. Jedną rozwałkuj, włóż do tortownicy. Posyp serem, papryką i ziołami. nakryj drugą częścią, zlep brzegi ciasta. Wierzch posmaruj oliwą, posyp ziołami.

Reklama

3. Kiedy ciasto ponownie wyrośnie, wstaw do piekarnika. Piecz 30 min w temp. 180˚C. Potnij w trójkąty tak jak pizzę, podaj na gorąco.

Przepis przysłała Izabela Siwulska z Jasienicy Rosielnej

Bella Relaks
Więcej na temat:chleb | przepis | zioła

Zobacz również

  • Składniki: 1-2 żółte cebule, masło, 40 dag mąki pszennej chlebowej (typ 750), 7 dag suchych drożdży, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.