Reklama
  • Czwartek, 4 czerwca 2015 (08:05)

    Ciabatta z masłem czosnkowym

Składniki na 4-6 porcji: 1 ciabatta, 1 duży pomidor,1/2 kostki masła, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka koperku, sól, pieprz

1. Miękkie masło rozetrzeć z czosnkiem, solą, pieprzem i posiekanym koperkiem. Masę przełożyć do szprycy, wyciskać na talerz różyczki, schłodzić.

2. Ciabattę przekroić wzdłuż na 1/3 wysokości. Górną część pokroić na kromki. Grillować po 1 min z każdej strony. Złożyć całość, kromki przekładać masłem i plastrami pomidora. Podawać jako przystawkę przed głównym daniem.

Reklama

Twoje Imperium
Więcej na temat:masło

Zobacz również

  • Składniki na 14-15 porcji: 4-5 łyżek zakwasu, 30 dag maki razowej żytniej (typ 2000), 30 dag mąki pszennej, 1 i ½ szklanki pestek słonecznika, 500-600 ml letniej wody, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.