Reklama
  • Czwartek, 4 czerwca 2015 (08:05)

    Ciabatta z masłem czosnkowym

Składniki na 4-6 porcji: 1 ciabatta, 1 duży pomidor,1/2 kostki masła, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka koperku, sól, pieprz

1. Miękkie masło rozetrzeć z czosnkiem, solą, pieprzem i posiekanym koperkiem. Masę przełożyć do szprycy, wyciskać na talerz różyczki, schłodzić.

2. Ciabattę przekroić wzdłuż na 1/3 wysokości. Górną część pokroić na kromki. Grillować po 1 min z każdej strony. Złożyć całość, kromki przekładać masłem i plastrami pomidora. Podawać jako przystawkę przed głównym daniem.

Reklama

Twoje Imperium
Więcej na temat:masło

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji: Ciasto: 2 szklanki mąki • 3 jajka • 3/4 szklanki brązowego cukru • 30 dag dyni • 2/3 szklanki oleju • 3/4 szklanki posiekanych orzechów • 1,5 łyżeczki sody • szczypta... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.