Reklama
  • Poniedziałek, 23 stycznia (11:00)

    Orzechowy chlebek dyniowy

Składniki na 10 porcji: Ciasto: 2 szklanki mąki • 3 jajka • 3/4 szklanki brązowego cukru • 30 dag dyni • 2/3 szklanki oleju • 3/4 szklanki posiekanych orzechów • 1,5 łyżeczki sody • szczypta soli • opakowanie przyprawy do piernika. Masa: 20 dag serka śmietankowego • 10 dag masła • 5 dag cukru pudru.

Reklama

1 Dynię pokrój, uduś i zmiksuj. Wymieszaj suche składniki. Roztrzep jajka, dodaj purèe z dyni, olej. Masę jajeczno-dyniową wymieszaj z suchymi składnikami. Piecz godzinę w temp. 180°C.

2 Masło utrzyj z cukrem, dodaj serek, zmiksuj. Ciasto przekrój, posmaruj kremem.

CZAS: około 1,5 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na ok. 12 porcji: Na zaczyn: 7 g świeżych drożdży, 200 ml letniej wody, 18 dag mąki pszennej chlebowej (typ 750). Na ciasto: 7 g świeżych drożdży, 2 łyżki letniego mleka, 200 ml letniej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.