Reklama
  • Poniedziałek, 22 sierpnia 2016 (11:05)

    Zawijaniec z szynką z indyka i papryką w chlebie

Składniki dla 4 osób: bochenek chleba • 2 czerwone papryki • 2 żółte papryki • 2 cukinie • 20 dag szynki z indyka • 20 dag grzybków marynowanych • 4 łyżki ostrej musztardy • sól • pieprz

Reklama

1. Z chleba odkrój wierzch, wydrąż część miąższu. Papryki umyj, obierz, pokrój w cząstki. Cukinie w plastrach podsmaż. Wnętrze chleba smaruj musztardą, układaj czerwoną paprykę, marynowane grzybki, plastry polędwicy, ogórki, na wierzchu układaj kawałki żółtej papryki. Całość przykryj odkrojonym chlebem.

2. Piekarnik rozgrzej do temperatury 140°C. Na niższą półkę wstaw naczynie z wodą, na wyższą włóż naczynie z chlebem. Możesz chleb lekko zwilżyć z wierzchu. Piecz go przez około 40 minut. Podawaj gorący, krojąc w plastry lub na zimno z sałatką.

Czas około godziny.

Z czerstwego chleba bardzo szybko przygotujesz sycącą zupę. Pokrojony w kostkę lub pokruszony chleb podsmaż na dwóch łyżkach oleju, zalej wywarem z rosołu, dodaj masło i przyprawy, przecisnięty czosnek, gotuj 20 minut. Dodaj dwie kostki sera topionego. Zmiksuj.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 6 dag masła, 3 bardzo dojrzałe banany, 1 jajko, sól, 10 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, 24 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, cytryna, 1... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.